Християнски книги arrow Страхът - Христо Гешанов
Служителят който създава ученициСтрахът - Част Втора

Страхът - Христо Гешанов
Вижте изображението в пълен размер


Страхът - Христо Гешанов

( Христо Гешанов )
Цена за единица (книга): 9.90 лв.

Един странник вървял и срещнал по пътя си чумата. "Къде отиваш"? - пита я той. "Отивам в Багдад да убия 5 000 души." - отвръща тя. След време се срещат пак, разговарят се: "Какво стана? Мина ли през града? Колко човека умряха?" "50 000" - съобщава чумата. Той: "Защо ме излъга?! Ти каза, че ще вземеш само хиляда." Тя: "Аз погубих точно 5 000, останалите  умряха от страх.

Границата между 19 и 20 век бележи едно особено явление: страхът започва да нахлува в света, да се разнообразява и да обхваща територии, които в предишните епохи не са го познавали. Тази така да я наречем СТРАХОВА ЕКСПАНЗИЯ обсебва не само нови географски региони на планетата, но и нови дълбини на човешката душевност. Заедно с развитието на науката и техниката, наред с постиженията на промишлеността, медицината, правото, икономиката и пр., т.е. на всичко онова, което характеризира цивилизацията, заедно с това се разгръща и глобализира страхът.

АВТОР:

христо гешанов

Христо Гешанов - роден е през 1936г. в София. Завършва философия и психология в СУ ”Климент Охридски” и специалност „Управление на духовните дейности”в Академията за обществени науки. Прочита седем пъти Библията с цел да я обори и намери противоречия в нея. Създател и председател на Българското йогическо дружество, а по-късно и учредител на Асоциация „Феномени”, включваща екстрасенси, ясновидци, астролози, гадатели, уфолози, но навлизайки все по-дълбоко във вярата, подава своята оставка. В търсенето на истината открива, че науката не противоречи на Библията и затова продължава научната си работа, отърсена от идеологически и други схеми. Нещо повече, дълбочината и светлината на вярата му помагат да преосмисли своя живот и стойността на християнските ценности. Така стига до прошката за стореното от него срещу вярващите.

Животът на Христо Гешанов протича между Библията и космоса, както е озаглавен и едноименния обемен научен труд, който излиза през 1999 с публикацията на т.І и ІІ, а днес достига до VІІт. Гешанов е ученик на Кирил Серафимов, създателят на научната фантастика у нас. Още в единадесети клас изнася първата си лекция за междузвездните полети. Той е един от учредителите на Международната академия „Космос и философия” – остров Крит (1989) и е бил член на Управителния съвет на Българското Астронавтическо дружество и ръководител на Работна група по космически психологии. В настоящия момент негови проекти се разработват в Отдела за перспективни изследвания към НАСА.

 

СЪДЪРЖАНИЕ:

ВЪВЕДЕНИЕ

ПЪРВА ЧАСТ. СИЛАТА НА СТРАХА

1. ЗА СЪЩНОСТТА НА СТРАХА

2. ВИДОВЕТЕ СТРАХ

3. ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

4. ИМА ЛИ БЕЗСТРАШНИ ХОРА?

ПРИЛОЖЕНИЕ

БИБЛЕЙСКИ ПОКАЗАЛЕЦ

СТРАНИЦИ:

266Обновено на: Thursday, 17 August 2017 23:59

ЗА КОНТАКТИ

Християнска Книжарница и Издателска къща "Бъдеще и Надежда"

Адрес: София, ул. Веслец 69

Телефон: (02) 931-09-22

E-mail: futurehope@abv.bg

Read Chinese Bible Online

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОРИ И ПРОДУКТИ