Дерек Принс

Дерек Принс

Дерек Принс е роден в Индия през 1915г. в британско семейство. Той получава образованието си в две от най-реномираните учебни заведения във Великобритания: колежа Итън и Кеймбриджския университет. В годините от 1940 до 1949 е бил професор по древна и съвременна философия в Кралския колеж в Кеймбридж. Изучава еврейски и арамейски в Кеймриджския университет в Ерусалим. Говори няколко съвременни езика.

В първите години на Втората световна война, докато служи в медицинския корпус на британската кралска армия, Дерек Принс преживава среща с Исус Христос, която променя живота му. За нея той пише:

От тази среща си направих две заключения, които никога повече няма да променя:

1. Исус е жив
2. Библията е истинна, актуална, съвременна книга

Тези две заключения промениха радикално и за постоянно целия курс на моя живот.

В края на войната остава там, където е бил разпределен от британската армия – в Ерусалим. Като се оженва за първата си съпруга, Лидия, става баща на осем осиновени момиченца от нейния детски приют. Заедно те виждат образуването на новата държава Израел през 1948г. Лидия умира през 1975 г. За сегашната си съпруга - Рут, Дерек се оженва през 1978г. Недоминационният и несектантски подход на Дерек Принс отваря вратите за неговото учителско служение за хора от различен расов и религиозен произход. Признат е за един от водещите Библейски тълкуватели на нашето време. Неговата всекидневна радио програма „Днес с Дерек Принс” обхваща повече от половината земно кълбо. Публикувал е повече от тридесет книги, преведени на над петдесет чужди езика.

Дерек Принс почива на 24 септември 2003 година на 88 годишна възраст в Ерусалим.

 

ЗА КОНТАКТИ

Християнска Книжарница и Издателска къща "Бъдеще и Надежда"

Адрес: София, ул. Веслец 69

Телефон: (02) 931-09-22

E-mail: futurehope@abv.bg

Read Chinese Bible Online

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОРИ И ПРОДУКТИ